Receptie:  0268-456379
 0740-900400
Rezervari grupuri: 0740-400700
Cum isi petrec romanii weekend-urile?
Cum isi petrec romanii weekend-urile de vara

Cum isi petrec romanii weekend-urile, este o intrebare frecvent pusa de studiile de cercetare vara de vara. Un studiu realizat lunar de catre cei de la GFK asupra populatiei romane cu varsta peste 15 ani, ne descopera ca peste 90% din romani isi petrec timpul in fata televizorului.

4 din 5 romani stau acasa

Pentru cei mai multi, weekend-ul se declara plictisitor, din moment ce aceleasi activitati sunt facute cu regularitate in fiecare sambata si duminica. Doar unul din cinci romani merge in vacanta, iar 69% dintre cei care merg, prefera destinatiile din Romania. Spre deosebire de anii trecuti, romanii prefera vacante in tara, iar procentul celor care aleg destinatii in strainatate a scazut semnificativ.

Daca jumatate dintre romani aleg sa mearga la mare, pentru cealalta jumatate destinatia preferata ramane muntele. La intrebarea "ce zone ati vizitat in 2011?" , 26% au spus ca au fost la mare, 28% au specificat destinatii in zona de munte si 11% au vizitat un oras anume.

Cei care pleaca in weekend se simt de 5 ori mai bine

Romanii care prefera sa participe la spectacole, concerte, vizitarea muzeelor sau expozitii de arta, declara ca se simt mult mai bine la inceput de weekend, au bateriile incarcate si se simt suficient de puternici pentru a incepe o noua saptamana de munca. Acestia fac parte din categoria celor care abia asteapta weekend-urile, relaxarea in timpul liber fiind prioritara pentru ei.

Dintre cei care aleg destinatii la munte sau la mare, declara ca zilele libere trec prea repede, mai ales cand sunt tratati foarte bine in hotelurile in care s-au cazat.

Pentru mai mult de 60% dintre romani, petrecerea timpului liber intr-o discoteca, club de noapte, in restaurante si cinematografe, sunt activitati ce se inscriu destul de rar in programul de weekend. Prin simplul fapt ca stau acasa in  ultimele zile din saptamana si nu interactioneaza cu nimeni, acestia se simt mai depresivi, mai anxiosi, mai plictisiti la inceput de saptamana.

"Cine poate, sa evadeze din oras la o biserica, la o manastire!"

Este de parere cunoscutul actor si director de teatru, Alexandru Arsinel. El spune ca timpul liber e facut pentru a te relaxa fizic si psihic, iar spectacolele si actele culturale care presupun o sfortare intelectuala prea mare, trebuie evitate pe cat posibil.

"Asta e o perioada de vacanta, in care e bine sa mai lasi cartile deoparte (cei care le citesc in mod obisnuit, desigur), teatrul si alte lucruri de-astea grele si sa te deconectezi!"

Printre romanii care stau acasa in weeekend-uri, la intrebarea "daca ar fi sa va luati o vacanta, unde ati merge?" Majoritatea au raspuns ca si-ar dori sa viziteze un loc necunoscut, o zona de munte sau o destinatie din afara tarii. Bugetul lor de familie pentru vacanta, n-ar putea depasi mai mult de 1000 lei.

Vacanta la munte pentru buget de familie sub 500 lei

Pentru a-i ajuta pe acestia sa aiba o vacanta la munte extraordinara si pentru a le alunga weekend-urile plictisitoare, Hotel Predeal Eden a lansat noi oferte pentru sezonul fierbinte.

Cazare Predeal la preturi de numai 100 lei/pers reprezinta cea mai buna varianta pentru familiile cu buget mic pentru vacanta. De exemplu,  daca alegi sejur Predeal de Duminica pana Joi si mai vii cu o familie, platesti numai 440 lei in loc de 760 lei, pretul normal. Iar copiii cu varsta intre 1-12 ani beneficiaza de cazare gratuita in camere duble, in pat cu parintii.

Alege Complex Hotelier Eden ca sa te poti rasfata si tu cu o vacanta la munte, ce nu necesita multi bani! Alte mii de romani au facut deja asta.

 

 

Sunteti interesati de noutatile si promotiile aparute pe EdenHotel.ro?

Va rugam sa introduceti adresa
Dvs. de email:


Linkuri utile

Stomatologie Oradea si implant dentar la cele mai accesibile preturi.

Strategii de marketing si marketing online pentru turism.