Receptie:  0268-456379
 0740-900400
Rezervari grupuri: 0740-400700
Paste 2013: traditii si obiceiuri din Romania

Traditii de Paste in RomaniaPaste 2013 in Romania: descopera cele mai importante traditii si obiceiuri de Sfintele Sarbatori Pascale de la noi din tara!

Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina, este o sarbatoare religioasa intalnita, cu semnificatii diferite, in crestinism si iudaism. Unele obiceiuri de Pasti se regasesc, cu semnificatie diferita, in antichitatea anterioara religiilor biblice! El si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul deosebit este dat atat de semnificatia religioasa - intotdeauna mai exista o sansa de mantuire - cat si de traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale de paste - cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu luarea luminii.

Obiceiuri de Paste: Lumanarea de Inviere

In noaptea de Inviere fiecare credincios poarta in mana o lumanare, pe care o va aprinde din lumina adusa de preot de pe masa Sfintului Altar. Aceasta lumanare este simbolul Invierii, al biruintei vietii asupra mortii si a luminii lui Hristos asupra intunericului pacatului.

Traditii de Paste: Ouale

Acestea simbolizeaza mormantul lui Iisus Hristos, care s-a deschis la invierea sa din morti. De aceea, cand sparg ouale prin ciocnire, dar si cand se saluta crestinii isi spun: "Hristos a inviat! Adevarat a inviat!". Culoarea rosie a oualelor simbolizeaza sangele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mantuirea lumii. Exista credinta ca cei care ciocnesc se intalnesc pe lumea cealalta. Ouale simbolizeaza si reintinerirea, primavara. In Egiptul antic, oul era simbolul legamantului vietii si reprezenta, totodata, sicriul ori camera mortuara.

In traditia populara de la noi, ouale de Paste sunt purtatoare de puteri miraculoase: vindeca boli, protejeaza animalele din gospodarie, te apara de rele!

Traditii de Paste in Romania: Pasca

Pasca se coace numai o data pe an, de Sfintele Pasti. Ea are o forma rotunda, la mijloc o cruce si este impodobita pe margini cu aluat impletit.

Obiceiuri de Paste 2013: Mielul

Mielul de Paste il reprezinta pe Iisus Hristos care s-a jertfit pentru pacatele oamenilor si a murit asemeni unui miel nevinovat.

Simboluri de Paste: Iepurasul

Acesta este un vechi simbol german care provine de pe vremea festivalurilor pagane.Iepurasul de Paste simbolizeaza fertilitatea, primavara.

Mai trebuie sa stii si ca ultima saptamana a postului Pastelui este cea mai importanta perioada. Ea trebuie folosita pentru cainta si comemorare. Tot atunci sunt pregatite si bucatele de Pasti. Pana de Inviere toata casa trebuie sa fie curata si bucatele sa fie gata.

In seara de Inviere, conform traditiei, toata lumea merge la biserica pentru a participa la slujba si pentru a lua lumina. La sfarsitul slujbei, preotul imparte tuturor sfintele pasti, adica paine sfintita, stropita cu vin si cu aghiazma. Familia se intoarce spre dimineata de la biserica si gusta mai intai ouale si pasca sfintite..

Daca anul acesta nu ai planuri de Paste 2013, noi te invitam sa studiezi si oferta Paste Predeal 2013 de masa festiva la Complexul Hotelier Eden si sa vii cu intreaga familie pentru o a petrece Sfintele Sarbatori Pascale la munte, pe Valea Prahovei!

 

Sunteti interesati de noutatile si promotiile aparute pe EdenHotel.ro?

Va rugam sa introduceti adresa
Dvs. de email:


Linkuri utile

Stomatologie Oradea si implant dentar la cele mai accesibile preturi.

Strategii de marketing si marketing online pentru turism.